Имплантологията е науката, която ни дава възможност да бъдем като скулптури в зъболечението. Благодарение на този метод, успяваме да изградим максимално естествени усмивки и да помогнем на нашите пациенти да се чувстват пълноценни. В обширния свят на интернет обаче битуват и много неверни факти, които незаслужено са свързани със зъбните импланти. В дентална клиника VM DENT ние ги опровергаваме. Ето за какво говорим:

Зъбните импланти са скъпи

Това може би е най-честият довод против имплантите. Ние не оспорваме, че поставянето на импланти е скъпа процедура. Но когато се вземе предвид крайният резултат и дългия живот на импланта, ще разберете, че всеки похарчен лев си е заслужавал. Ако сравним лечението с дентални импланти и фиксирани мостови конструкции,които могат да се приемат за алтернативно лечение в някои случаи,то имплантите позволяват изработването на много по-комфортни и естетични възстановявания.

А ако сравним с протезите, при импланите нямате други скрити разходи, както при протезите. За да се фиксират в устата, за протезите трябва да закупувате редовно подходящ фиксиращ крем. Според нашите наблюдения, протезите трябва да се подменят на около 10 години, а коронките на 5 до 10 години. С добра грижа може никога да не ви се наложи да подменяте денталните си импланти, което ги прави много добра инвестиция във вашето здраве.

Поставянето на зъбни импланти е много болезнена процедурa

Посещенията на зъболекарския кабинет от година на година стават все по-приятни, благодарение на напредъка в обезболяващите средства.  При поставянето на импланти се използва предимно местна(локална)анестезия или невролептаналгезия(седация).Така че независимо дали ще се поставя цяла челюст или ще се запълва липсващ зъб, имплантите са по-добрия избор.

Зъбните импланти падат лесно и трябва да се сменят често

Доказано е, че имплантологията е един от най-надеждните методи за лечение с успех много над 90% .

Ако полагате необходимите грижи за имплантите.те могат да ви “служат” цял живот. Всичко, което се изисква, е просто добра поддръжка на устната хигиена с ежедневно редовно измиване и профилактични прегледи.

Грешно е разбирането, че денталните импланти имат нужда от прекалено голяма поддръжка. Денталният имплант е скрит под коронка и има нужда от същата грижа, каквато би имал и вашият естествен зъб. Той не се размества или вади, за разлика от протезите, които трябва да се свалят и почистват, за да намалите шанса от инфекция.

Зъбните импланти не са подходящи за възрастни хора

При по-млади пациенти, при които костната структура на челюстта още не се е развила изцяло, импланите няма да са подходящо решение.

Но при възрастните пациенти няма такова ограничение. В областта на имплантологията има успешни случаи на поставяне на импланти дори на пациенти между 80 и 90 години.

Едно от големите предимства на денталните импланти е ,че позволяват коригирането на т.н “старчески ” вид на лицето.В случаите ,в които липсват голяма част от зъбите,меките тъкани(устни и бузи) имат тенденцията да западат навътре към устната кухина.Това води до задълбочаване на назо-лабиалните гънки или по-просто казано,образуват се бръчки.

Зъбните импланти често може да бъдат отхвърлени от пациента

Такива случаи не липсват в практиката, но те са рядкост. Имплантите са изградени от материали, съвместими с естествената среда в устната кухина и лесно се възприемат от пациента. В редките случаи на отхвърляне ние проучваме внимателно причината, за да намерим точното решение и ако се налага повтаряме процедурата.

Зъбните импланти не изглеждат естествено

Тотален мит! Имплантологията е богинята на зъбните методи.

Няма причина да се притеснявате, че другите ще забележат разлика и ще разберат, че имате импланти. Денталният имплант е скрит под коронка, която съвършено се слива и имитира вашите зъби. Дори и вие трудно ще забележите разлика между коронката и естествените ви зъби. А за разлика от естествен зъб, коронката не променя цвета си в следствие на различни фактори – като например от различни храни и напитки, кофеин, тютюнопушене,  и други.

Благодарение на имплантите ние можем най-близко да създадем усмивка, изглеждаща максимално естествена и реално бяла. Обикновено единствено нашите пациенти знаят, че в устата си имат импланти. За околните усмивката им изглежда натурална.

Затова забравете за митовете, а се доверете на професионалистите от дентална клиника VM DENT и още днес запишете Вашия час за безплатна консултация.