Дермални филъри

Какво представляват хиалуроновите дермални филъри?

Поставянето на филъри се превърна в една от най-предпочитаните разкрасителни процедури. Защо? Филърите се използват за контуриране на лицето и за отстраняване на различни грапавини по кожата, включително асиметрии. Основната им задача е да придадат обем, където е недостатъчен.

Какво представлява хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина е протеин, който е част от семейството на гликозаминогликаните, открити във всички живи организми. В човешкото тяло се среща главно в хрущяла и кожата.

Той действа като мрежа, която помага за прехвърлянето на основни хранителни вещества от кръвта към клетките на кожата.

Чрез минимално инвазивна процедура, хиалуроновата киселина действа в подкрепа на лицевите структури и тъкани, които са загубили своя обем и еластичност поради естественото стареене на кожата. Резултатите, получени чрез инжектиране на хиалуронова киселина, придават на кожата еластичност и подмладен вид, като намаляват бръчките по лицето.

Поставянето на хиалуронова киселина е подходящо за:

  • Намаляване на бръчките
  • Уголемяване и ремоделиране на устните

Хиалуроновата киселина е вещество, което бавно се абсорбира от организма, така че резултатът от процедурата се поддържа между 6 и 12 месеца.

Запазете час

ЗА КАКВО СА ПОДХОДЯЩИ ФИЛЪРИТЕ?

За коригиране на следните несъвършенства:

  • За увеличаване обема на устните.
  • За дребни до средно видими бръчки.
  • За извайване на контура на лицето – за повдигане на брадичка, скули, овала на лицето.
Запазете час

Д-р Ивайлова се стреми резултатите след инжектиране да изглеждат максимално натурални и естествени, защото тя искрено вярва, че за да изглеждаме естествено в 21- ви век не означава да не правим нищо и да не се грижим за външния си вид и кожата си, а да правим всичко, което представлява естсетична корекция с мярка и по най-деликатният начин. Тя работи с най-висококачествените марки за хиалуронова киселина и при консултацията с Вас ще Ви посъветва кое би било най-красивото решение за Вас. Идеологията на д-р Ивайлова е да изглеждате като подобрена ваша версия като в същото време да запазите вашите индивидуални черти.

Запазете час

Хиалуроновите филъри съдържат хиалуронова киселина, която има свойството да привлича и съхранява водата в кожата и стимулират производството на колаген, благодарение на което тя изглежда по-здрава, освежена и еластична. Най-често се прилагат за запълване на бръчки, загуба на обем в определени области и за подобряване на контура на лицето, устните, скулите и брадичката.

Не е подходящо да се поставят филъри при бременност, кърмене, инфекции в областта на инжектиране и влошено общо състояние.

Основно предимство е съдържанието на хиалуронова киселина, която бива произвеждана естествено и от самия организъм, поради което рискът от алергична реакция е сведен до минимум. Възможни реакции след въвеждане на филър са локално зачервяване, леко подуване и в редки случаи появата на синини, които отминават за няколко часа до 1-2 дни.

Указания след поставяне на филър:
– да не се използват парни бани, сауни и да не се спортува в деня на поставяне на филъра
– да не се правят масажи на мястото на интервенцията в същия ден
– да не се излагат зоните на директна слънчева светлина и да не се посещават солариуми, докато не се успокоят третираните зони
– ефективността на процедурата се повишава при увеличен прием на вода
Ефектът от процедурата зависят от няколко фактори. От вида на хиалуроновия филър, както и от зоната, в която се въвеждат. Не бива да забравяме и за индивидуалните метаболитни свойства на организма. Ориентировъчно ефектът е видим между 6 и 12 месеца