Ортодонтия

ОРТОДОНТИЯ

Съвременната ортодонтия предлага много варианти на брекети и алайнери. С напредъка в ортодонтията нарастват и възможните варианти за лечение с брекети.

Всеки ден оборваме схващането за невъзможността усмивката да се подреди и в по-зряла възраст. Да, усилията са повече. Но крайният резултат винаги си струва. Подредените зъби имат значение не само за естетичния вид, но и за здравето на усмивката. Красивата усмивка е не само здрави и бели зъби, тя е хармония и симетрия. Както самият гении Леонардо да Винчи в своята скица “Витрувиянски човек” разкрива пред света още в края на  XV век, красотата се крие в перфектните пропорции. За съжаление обаче не всички се раждаме с красиво подредени и симетрични зъби. Именно този стремеж към правилни черти и съотношения подтиква все повече хора да търсят този баланс и в усмивките си. За да постигнем всичко това, ние използваме различни и индивидуални подходи за лечение и изправяне на зъбите.

Запазете час

Алайнери

Алайнерите са все по-предпочитани за изправяне на зъбите. Наричат ги невидимите брекети. Това са прозрачни шини, които се поставят върху зъбите. За да се постигне добър резултат, те трябва да се носят между 16- 18 часа на денонощие. Удобството им е свързано с факта, че могат да бъдат сваляни и поставяни бързо и лесно самостоятелно от пациента. Не водят до промяна на хранителните навици. Изработката им се извършва след цялостно сканиране на устната кухина с един от най-модерните 3D интраорални скенери, с които VM Dent разполага. По този начин се избягва конвенционалното снемане на отпечатъци и се постига отлична прецизност. Водещо предимство са по-редките посещения и изцяло контролираната предвидимост на резултата.

Запазете час

Естетични брекети

Предимствата им са свързани с естетиката, която притежават. Техният цвят се слива с цвета на зъбите, или пък са прозрачни. Така на практика брекетите се забелязват минимално и пациентите се чувстват по-комфортно. Адаптацията на пациентите към този тип брекети е изключително бърза. Резултатите, които постигаме с този вид брекети е съизмерим с този при металните, но с тази разлика, че те се доближават до цвета на вашите зъби. Важно е да се отбележи,че при този вид лечение са необходими по-чести посещения на зъболекарския кабинет, с цел подмяна на дъгите и еластичните лигатури, които периодично се оцветяват.

Запазете час

Метални брекети

Металните брекети са едни от най-честите избори на пациентите. Техните предимства са свързани със скоростта на лечение. Водят до относително по- бърз резултат спрямо останалите видове брекети. Чрез тях ние може да постигнем не само подреждане на всички зъби в правилна позиция, а също да коригираме несъответствията в захапката и да преместим ретенираните (задържаните в костта) зъби на отреденото за тях място в зъбната редица.

Запазете час

Професионално дентално лечение

Нашите разбирания, възгледи и общата мисия на екипа ни е да сме близо до нашите пациенти като вникваме максимално в техните нужди, очаквания и желания. Всеки един от нас се старае максимално в работата, комуникацията и  обслужването на пациентите. При нас може да откриете не само високотехнологично оборудване и дентални услуги, отговарящи на най-съвременните протоколи, но може и да получите човешко отношение и професионална грижа.