Пародонтология

ПАРОДОНТОЛОГИЯ

Пародонтозата е заболяване, което за съжаление засяга и все по-млади пациенти. Но с ранната диагностика и своевременно пародонтологичното лечение прогресията на заболяването може да бъде спряна и венците и зъбите да бъдат спасени.

Едни от най-честите заболявания в устната кухина са гингивита и пародонтита.
Гингивитът е възпалително заболяване ограничаващо се единствено в границите на гингивата (меките тъкани, венеца). Един от първите и най-характерни признаци за това заболяване е кървенето на венците. Други симптоми са оточните (подути) и зачервени венци. Добра новина е това, че гингивитът е обратимо заболяване, стига той да бъде диагностициран своевременно и да се приложи нужното лечение.

Запазете час

Пародонтитът (пародонтоза) – за разлика от гингивита е процес, който обхваща не само гингивата, а прогресира в дълбочина и засяга подлежащата кост. Веднъж развил се, този процес продължава да прогресира във времето,ако не бъде лекуван.Нелекуван той може да доведе до оголване на зъбите и последващото им разклащане. Това е и една от главните причини за екстракция на зъбите при хората в по-напреднала възраст. Затова и ние във VM Dent следим много внимателно за наличието дори и на началните форми на това заболяване, които лекувани правилно позволяват да се спре тяхната прогресия.

Запазете час

Професионално дентално лечение

Нашите разбирания, възгледи и общата мисия на екипа ни е да сме близо до нашите пациенти като вникваме максимално в техните нужди, очаквания и желания. Всеки един от нас се старае максимално в работата, комуникацията и  обслужването на пациентите. При нас може да откриете не само високотехнологично оборудване и дентални услуги, отговарящи на най-съвременните протоколи, но може и да получите човешко отношение и професионална грижа.

Гингивитът често няма изразени симптоми. Затова са важни редовните посещения при специалист, за да се хване болестта в ранен етап. Ако страдате от следните оплаквания като червени и подути венци, кървене на зъбите с конец или кървене от венците без причин, то вие трябва да посетите зъболекарския кабинет.

Често гингивитът прераства в пародонтит. Затова не пренебрегвайте симптоми като червени и подути венци, кървящи венци, болка, повишена чувствителност на зъбите или лош дъх.

Да, безспорно! Конецът за зъби е незаменимо средство за почистване на междузъбните пространства. Той достига пространства недостъпни за конвенционалните средства за орална хигиена.