Пародонтология

ПАРОДОНТОЛОГИЯ

Пародонтозата е заболяване, което за съжаление засяга и все по-млади пациенти. Но с ранната диагностика и своевременно пародонтологичното лечение прогресията на заболяването може да бъде спряна и венците и зъбите да бъдат спасени.

Едни от най-честите заболявания в устната кухина са гингивита и пародонтита.
Гингивитът е възпалително заболяване ограничаващо се единствено в границите на гингивата(меките тъкани, венеца). Един от първите и най-характерни признаци за това заболяване е кървенето на венците. Други симптоми са оточните(подути) и зачервени венци.Добра новина е това, че гингивитът е обратимо заболяване, стига той да бъде диагностициран своевременно и да се приложи нужното лечение

Запазете час

Пародонтитът (пародонтоза) – за разлика от гингивита е процес, който обхваща не само гингивата, а прогресира в дълбочина и засяга подлежащата кост. Веднъж развил се, този процес продължава да прогресира във времето,ако не бъде лекуван.Нелекуван той може да доведе до оголване на зъбите и последващото им разклащане.Това е и една от главните причини за екстракция на зъбите при хората в по-напреднала възраст. Затова и ние във VM Dent следим много внимателно за наличието дори и на началните форми на това заболяване, които лекувани правилно позволяват да се спре тяхната прогресия.

Запазете час

Професионално дентално лечение

Нашата мисия е да развиваме дългосрочни отношения с нашите пациенти и да осигурим отлично
обслужване чрез персонализирана, честна, етична и информирана грижа. При нас може да откриете
високотехнологично оборудване и иновативни методи на лечение във всяка област на денталната медицина.

Гингивитът често няма изразени симптоми. Затова са важни редовните посещения при специалист, за да се хване болестта в ранен етап. Ако страдате от следните оплаквания като червени и подути венци, кървене на зъбите с конец или кървене от венците без причин, то вие трябва да посетите зъболекарския кабинет.

Често гингивитът прераства в пародонтит. Затова не пренебрегвайте симптоми като червени и подути венци, кървящи венци, болка, повишена чувствителност на зъбите или лош дъх.

Да, безспорно! Конецът за зъби е незаменимо средство за почистване на междузъбните пространства. Той достига пространства недостъпни за конвенционалните средства за орална хигиена.