Правите и здрави зъби улесняват дъвченето, миенето на зъбите и говоренето. Това е факт, който дори няма нужда да проверявате в Google. Елате при нас и се уверете на място, че алайнерите спомагат и да имаме усмивка, с която се гордеем и да се чувстваме уверени.

Ортодонтията може да ви помогне по много начини – да намали риска от кариес и пародонтоза, да намали риска от нарязване, смилане или стоматологични спешни случаи. Няма съмнение, че ортодонтските грижи ще подобрят качеството ви на живот – но въпросът, който може би си задавате, е: „Кое ортодонтско лечение е подходящо за мен?“ Споделяме ви 5 причини да изберете алайнери за решение на вашите ортодонтски проблеми.

Алайнерите не причиняват дискомфорт и болка

Това, което е толкова страхотно за алайнерите е, че са направени от гладка пластмаса. Това означава, че те не причиняват дразнене на венците или зъбите, което е толкова често срещано при металните брекети.

И въпреки, че може да почувствате някаква болезненост през първите няколко дни, след като носите алайнерите си седмица, бързо ще се приспособите и дори няма да забелязвате.

Алайнерите не налагат ограничения в храната

През повечето време хората с брекети разполагат със списък с храни и правила, които строго спазват, за да се хранят. Те трябва да ограничат приема на пуканки, дъвки или твърди бонбони, за да не се тревожат, че храната ще се залепи за скобите им. Това за щастие не е нещо, за което хората с алайнери трябва да се притесняват. Няма ограничения какво могат и не могат да ядат, защото винаги трябва да изваждат алайнерите си преди хранене. Почистването с конец и четкането също са по-лесни с тях, защото могат просто да бъдат свалени.

Основното правило, което идва с алайнерите, е, че трябва да се носят в устата между 20 и 22 часа на ден. Ако не го направите, може да удължите лечението.

Алайнерите подобряват увереността

Може би най-честата причина за избора на алайнери е фактът, че те са прозрачни. Ако имате криви зъби или празнини, вероятно изпитвате дискомфорт при усмивка. А, носенето на метални брекети едва ли ще ви помогне да бъдете по-уверени на работа, например.

Тук е мястото, където алайнерите могат да помогнат по изключителен начин. Когато носите алайнери, не само ще можете да подобрите усмивката си, но и няма да се притеснявате какво мислят хората, когато се усмихвате. Истината е, че повечето хора дори няма да забележат, че изобщо ги носите.

Алайнерите предлагат решение на повече от един проблем

Алайнерите са чудесно решение за различни проблеми с подравняването на зъбите. Независимо дали имате няколко криви зъба, прехапвания или други проблеми, има голям шанс алайнерите да го решат. Днес можете дори да използвате ластици заедно с прозрачните алайнери, за да улесните още повече лечението на някои по-сериозни устни проблеми.

Най-често срещаните проблеми, за които алайнерите се използват за лечение, включват:

  • Скупчени зъби;
  • Дълбока захапка;
  • Обратна захапка;
  • Неестествени промеждутъци между зъби;
  • По време на ортодонтска подготовка за поставяне на импланти и протези.

Друг лечим проблеми е кръстосаното захапване, което може да се случи, ако долната и горната челюст не са подравнени правилно.

Алайнерите осигуряват мечтаната усмивка в по-кратък срок

За тийнейджъри и подрастващи, алайнерите обикновено отнемат същото време като металните скоби. За възрастни обаче подравняването обикновено може да бъде завършено само за 18-24 месеца. За да ускорите процеса още повече, можете също така да използвате ускорено ортодонтско лечение, заедно с лечението с алайнерите.

Има различни причини защо някой може да иска да се възползва от лечение с алайнери. Ако обмисляте алайнерите като решение за вас самите, не забравяйте да се консултирате с ортодонт.

Независимо дали сте тийнейджър, работещ професионалист или пенсиониран възрастен човек, усмивката ви може да бъде подобрена с алайнери.

Търсите нов ортодонт? От клиника VM Dent винаги се стремим да осигурим спокойствие на нашите пациенти. Доверете усмивката си на професионалисти. Свържете се с нас.