Естетична стоматология

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Тук се фокусираме върху позицията, промяна на формата, размера на зъба или контура на зъбите. За да изглежда добре усмивката, отделяме внимание и на грижа за венците. Ние съблюдаваме контура, релефа и каква част от самия венец се вижда, когато се усмихваме.

Коронки и фасети

Коронките и фасетите са едни от най-често използваните методи за подобряване на усмивката и повишаване комфорта на пациента. Нерядко пациентите са разколебани кой метод да изберат за себе си.
Когато пред нас стои предизвикателството за възстановяване на увредени зъби и възвръщане на техния приятен и естетичен външен вид, ние правим детайлен преглед и анализ, за да препоръчаме най-подходящия вариант.
Всичко зависи от от състоянието на зъбите, както и от целите по отношение на функционалност и естетика, които искате да постигнете.

Запазете час

Коронки или фасети ние препоръчваме при:
– счупвания и наранявания по зъба
– симетрични дефекти на зъбите
– вреди от тютюнопушене като пожълтяване или обезцветяване

Коронките изискват по-голяма предварителна подготовка на зъбите, но пък фасетите се нуждаят от по-голяма поддръжка след поставянето. Коронките са по-стабилни при дъвчене и затова се поставят на задните зъби, а фасетите по-добре пасват на предните и спомагат за оформянето на красива усмивка. И двата метода имат своите предимства и правилното им поставяне гарантира живот без зъбна болка и нормално хранене.

Запазете час

Цялостно почистване

Бондингът е сред най-финните стоматологични процедури и е висш пилотаж в зъбната реставрация. Подходящ е за корекции на различни несъвършенства като отчупвания, разстояния между зъбите, големина, форма и цвят. Денталният бондинг е верен съюзник на стоматолозите при счупвания, травми и е отлична опция за изграждане на зъб. Използва се както за един зъб, така и за няколко.

Често с бондинг успешно се неутрализират промени в цвета на зъбите, когато се наблюдава потъмняване или неприятно оцветяване по зъбите. Силата на бондинга се крие в използвания композитен материал, който притежава редица естетични качества. През него се получава сполучливо пропускане на светлината, каквото свойство притежава и естествената структура на зъба и така се постига максимално приятен за окото ефект.

Запазете час

Избелване на зъби

Ние не отричаме избелването на зъбите в домашни условия, но то, както и това в зъболекарския кабинет, трябва да се извъшрва прецизно и под лекарски контрол, за да не се достигне до нежелани резултати и увреждане на зъбния емайл. Дори при пациенти, които старателно се грижат за устната си хигиена, с напредването на възрастта или при употребата на повече кофеинови напитки, вино, тютюнопушене – зъбите пожълтяват. Затова на помощ за самочувствието ни и за една естествено бяла усмивка, идват терапиите за избелване на зъбите. Ние винаги се стремим избелването да не е драстично, а напротив, зъбите да придобиват постепенно светъл и свеж вид. След основния курс по избелване, желателна е и поддържаща грижа.

Запазете час

Професионално дентално лечение

Нашите разбирания, възгледи и общата мисия на екипа ни е да сме близо до нашите пациенти като вникваме максимално в техните нужди, очаквания и желания. Всеки един от нас се старае максимално в работата, комуникацията и  обслужването на пациентите. При нас може да откриете не само високотехнологично оборудване и дентални услуги, отговарящи на най-съвременните протоколи, но може и да получите човешко отношение и професионална грижа.