Имплантология

Какво представляват зъбните импланти?

Зъбният имплант се състои от две части: костна част и надстройка. Имплантът имитира зъбен корен и по този начин успява да запази костта в участъците на липсващи зъби и целостта на усмивката ни.

4 импланта с пластмасова конструкция от 12 зъба на цена 4600 лева.

Лечение с импланти

Запазете час

Лечение с протези
(с и без импланти)

Често срещани в практиката ни са пациенти, които все още разполагат със собствени зъби, но не желаят да носят изцяло снемаеми протези или пък да сложат импланти в устата си. За тях предлагаме подобрение на зъбния статус с изграждане на дълготрайна и устойчива неподвижна мостова конструкция, мост или протеза.

Запазете час

Орална хирургия

Поставянето на импланти и изваждането на зъби са хирургически интервенции и като такива нашият екип се отнася към тях с високо внимание и прецизност. Често в зъболекарската практика се налагат и други орални операции като екстракция на мъдреци, премахване на кисти, синус лифт. Свържете се с нашия екип за консултация и ние ще намерим точното решение за вас.

Запазете час

Професионално дентално лечение

Нашите разбирания, възгледи и общата мисия на екипа ни е да сме близо до нашите пациенти като вникваме максимално в техните нужди, очаквания и желания. Всеки един от нас се старае максимално в работата, комуникацията и  обслужването на пациентите. При нас може да откриете не само високотехнологично оборудване и дентални услуги, отговарящи на най-съвременните протоколи, но може и да получите човешко отношение и професионална грижа.

По време на интервенцията няма никаква болка, усеща се само натиск.

Да, необходима е информация дали пушите, имате ли алергии, дали приемате, ако имате проблеми със сърцето. Трябва да опоменете и дали приемата аспирин или други кръворазреждащи лекарства.

Първата фаза на лечение отнема между един и три дни. Втората фаза на лечение отнема 5 работни дни. Първа стъпка е премахването на наличните зъби, които са с лоша прогноза и премахването на възпаленията. Следваща стъпка е поставянето на имплантите и присаждане на кост ако е необходимо. След това се поставят шевове и се взема отпечатък за временни протези които стават готови за 24 часа. Ако пациентът няма нужда от присаждане на кост, периодът на възстановяване е между 3 и 6 месеца, ако пациентът има нужда от присаждане на кост, периодът на интеграция е между 6 и 9 месеца.

Имплантите са възможно най-доброто и съвременно лечение при липса на един или няколко зъба. За разлика от другите методи на лечение(мостове и корони) те не само възстановяват напълно дъвкателната функция и естетика,но предотвратяват и неминуемата загуба на кост,която се наблюдава при фиксираните мостове и корони!!Тези им качества ги правят незаменими в решаването на подобни проблеми.

Имплантите са изработени от специални биологично поносими титаниеви сплави, благодарение на които имплантът се сраства с костта, без тя да го отхвърли като външно тяло (т.н. остеоинтеграция). Същият материал се използва при замяната на тазобедрената става и при протези на други стави в тялото. По-рядко се работи с керамични импланти – най-вече при непоносимост към титан.

Направете своята
консултация

Полезно

Научете повече за денталната медицина и услугите, които предлага нашата дентална клиника.

Прочетете повече