Ендодонтия

ЕНДОДОНТИЯ

Ендодонтия включва диагностиката, лечението и профилактиката на заболяванията на твърдите зъбни тъкани , по-популярни като кариес или некариозни заболявания. Кариесът е процес, който се ограничава само в структурата на емайла и дентина. Когато процесът напредне в дълбочина и засегне пулпата (нервът,съдово-нервният сноп, живата част на зъба) това прераства в пулпит (възпалителен процес на пулпата), а напредвайки дори повече, процесът може да засегне костта, обграждаща зъба, тогава вече говорим за периодонтит.
Лечението на пулпита и периодонтита е основната задача на ендодонтията. То се състои от два основни подхода.

Запазете час

Единият е механичната обработка на корено-каналната система, посредством специални никел-титаниеви ендодонтски пили, която цели да се премахне инфектираната тъкан. За целта ние във VM Dent използваме последен модел ендодонтски мотори (дентсплай), които ни позволяват много прецизна обработка и последващото запълване на кореновите канали.
Следващият етап в лечението е свързан с иригация (промиване) на кореновите канали, което позволява химически да се повлияе инфекцията дори и в най-трудно достъпните места от кореновата система.
Всички тези етапи от лечението на зъба са абсолютно безболезнени и се извършват под въздействието на локална анестезия.
Времетраенето на ендодонтското лечение е индивидуално, според сложността на изпълнение и диагнозата. Обикновено отнема от едно до три посещения.

Запазете час

Професионално дентално лечение

Нашата мисия е да развиваме дългосрочни отношения с нашите пациенти и да осигурим отлично
обслужване чрез персонализирана, честна, етична и информирана грижа. При нас може да откриете
високотехнологично оборудване и иновативни методи на лечение във всяка област на денталната медицина.

Прегледът и консултацията са безплатни.

Не е желателно поне в първите 24 часа.

Да, безспорно! Конецът за зъби е незаменимо средство за почистване на междузъбните пространства. Той достига пространства недостъпни за конвенционалните средства за орална хигиена.

Направете своята
консултация